на живо

Българските юноши не успяха да победят хърватските си връстници (ВИДЕО)

В петък "лъвчетата" играят с Румъния

viasport.bg

Юношеският национален отбор на България до 16 г. загуби от Хърватия U16 с 0:2 във втората си среща на приятелския международен турнир на УЕФА в Албена.

В началните минути на първата част гостите на няколко пъти имаха проблеми при изнасянето на топката, но Кун Теменужков и Стефан Методиев не можаха да се възползват от ситуациите.

Малко по-късно хърватите реагираха и Микеле Жего бе изведен сам срещу Дамянов и стреля, но вратарят запази хладнокръвие и спаси.

В 13-та минута Пиер Пиеров отне топката на границата на наказателното и след комбинация тя стигна до Кун Теменужков, който шутира от точката на дузпата, но ударът му бе блокиран.

Гостите откриха резултата 120 секунди по-късно, след като Дамян Дамянов сбърка при подаването, топката попадна в Юрица Бажич, който я прати в мрежата за 0:1.

Последваха силни минути за националите, които можеха да възстановят равенството, но при първата ситуация Кун не успя да отнеме топката от Доминик Котарски, а при втората Груев стреля с глава, но не уцели вратата.

Две минути преди края на първата част Юрица Пършир отне топката в половината на България, напредна и с удар от 20 метра я прати в долния десен ъгъл за 0:2.

След почивката хърватите стояха по-добре на терена. Дамянов предотврати сигурен трети гол, след като спаси удар на Леон Ернст, останал сам срещу стража ни при контраатака.

В 57-та минута гостите останаха с 10 души на терена, тъй като Петар Николич получи втори жълт и съответно червен картон.

С човек повече, националите създадоха няколко добри ситуации, но резултатът остана непроменен.

В добавеното време на срещата Кун Михайлов стреля от чиста позиция, но стражът Вице Баждарич улови топката.

В другата среща Румъния надигра Грузия с 1:0.

В петък е третият и последен мач на България срещу Румъния. Двубоят ще започне в 11:00 часа на първи терен в Албена.