на живо

Баскетболист на "Балкан" твърди, че юношите са разпуснати. Клубът отрича

Баскетболният шампион с официална позиция

Lap.bg

Състезател на баскетболния "Балкан" Ботевград от тима до 19 години твърди, че президентът на шампионите Михаил Михайлов е решил да разпусне отбора. Играчът обвини Михайлов чрез публикация в затворена група във "Фейсбук".

Публикуваме поста на младия баскетболист без редакторска намеса.

"Това съобщение е от отбора на "Балкан" възраст 16-19 години до всички фенове на "Балкан" и на баскетбола изобщо. Днес нашият отбор бе извикан от Михаил Михаилов, тъй като откакто треньорът ни стана помощник в мъжкия отбор, ние сме без треньор. Президентът на "Балкан" категорично заяви, че отборът ще бъде разпуснат. Да, точно така – шампионът на България остава без юноши! Всеки път когато нашите приятели се забавляват, ние сме в залата, когато в събота сутрин те спят, ние стреляме тройка след тройка, когато те се забавляват, ние се трудим. Но защо? За да бъдем изгонени като мръсни котета в един слънчев ден като днешния! Глупаво е да убиеш целия труд, емоция и време, което сме вложили в един 10-минутен разговор! "От вас никой няма да стане баскетболист, нека не се самозалъгваме, няма смисъл да се влагат пари на вятъра". Това се нарича УБИЕЦ НА МЕЧТИ И МОТИВАЦИЯ! Една от "причините" за изгонването ни е, че не сме тренирали през лятото. Малка част от нас тренираха с мъжете, но останалите осъзнахме, че е невъзможно чисто физически да тренираме с години по-големи от нас мъже. Миналото лято, когато наш треньор беше Иван Коцев, всички до един тренирахме, съответно може би проблемът не е в нас, не ние сме пожелали да бъдем без треньор! Може би не всеки от нас ще стане баскетболист, може би ще се окаже прав и никой няма да стане професионалист, но не е човешко да убиете нашата най-голяма страст – баскетболът!", се казва в съобщението на младия играч.

От "Балкан" обаче отрекоха това твърдение и определиха написаното в социалната мрежа като "манипулативен" и "подвеждащ" текст.

Клубът има подадена заявка за участие в Държавното първенство в тази възрастова група

Ето и цялото съобщение от БК "Балкан", поместено на официалния сайт на тима:

"БК "Балкан" отрича твърденията от фейсбук публикация, написана от профил с име Balkan Botevgrad на 13.09.19. Написаният текст е манипулативен и подвеждащ и не отговаря на намеренията на БК "Балкан" относно детско-юношеската школа на клуба.

През сезон 2019/20 БК "Балкан" ще участва в Държавното първенство по баскетбол на България с отбор за юноши до 19 години. Заявката за участие е подадена на 12.09.2019, което опровергава твърдението, че БК "Балкан" няма да има отбор юноши.

Клубът ни ще има отбори във всички възрасти в мъжка част - мини момчета 8, 10, 12-годишни. Момчета до 13 и 14 години, кадети (16) и юноши (19), както и един отбор в женска част - девойки до 19 години.

Ръководството и треньорите на БК "Балкан" уважават всички състезатели в своя клуб, които участват в тренировъчния процес и допринасят за развитието и успехите на баскетболен клуб "Балкан", гласи отговорът на "зелените".