на живо

"Барса" се позабавлява с "Депортиво" преди "Ел Класико"

Лионел Меси пропусна дузпа, но каталунците победиха с 4:0

Getty Images

"Барселона" постигна убедителна победа с 4:0 над гостуващия "Депортиво" Ла Коруня в среща от 16-ия кръг на Ла Лига. Успехът идва преди мача с "Реал" Мадрид в събота (23 декември).

По два гола за победителите реализираха Луис Суарес и Паулиньо, а звездата на каталунците Лионел Меси пропусна дузпа в 70-ата минута.

Преди началото на мача именно Меси обра овациите на публиката на "Ноу Камп", след като представи публично получената наскоро "Златна обувка" за голмайстор на Европа.

Суарес откри резултата в 29-ата минута, когато бе точен от близка дистанция. 

В 41-вата минута Паулиньо покачи на 2:0 с удар от дъгата на наказателното поле, а точно преди почивката каталунците имаха основателни претенции и за трети гол, след като удар но Суарес бе блокиран от вратаря на гостите точно зад голлинията, но сигнал на главния съдия за попадение така и не последва.

Суарес все пак реализира втория си гол и общо трети в мача в 47-мата минута след подаване на Сержи Роберто.
В 70-ата минута Барселона получи дузпа за нарушение срещу уругваеца, но Меси не успя да я реализира, тъй като вратарят на "Депортиво" Рубен се отличи със страхотна намеса.

Стражът обаче нямаше какво да направи в 75-ата минута, когато Паулиньо реализира на празна врата, довкарвайки топката, която се отби от гредата секунда по-рано. По този начин бразилецът оформи крайното 4:0.

В класирането "Барселона" възстанови аванса си от 6 точки пред "Атлетико" Мадрид, който заема второ място. "Депортиво" е на 17-а позиция с 15 точки.