на живо

"Базел" спечели в Манчестър, но "Сити" е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Отборът на Пеп Гуардиола продължава след 5-2 общ резултат

БГНЕС

"Базел" победи "Манчестър Сити" с 2-1 в реванша от осминафиналите на Шампионската лига. Победата за швейцарския шампион обаче бе крайно недостатъчна и с 5-2 общ резултат английският тим продължава сред най-добрите 8 в Европа.

След победата 4-0 в Базел, Пеп Гуардиола си бе позволил да направи 9 промени в състава си спрямо първия мач, но въпреки това отборът му започна много уверено и още в 8-та минута поведе с гол на Габриел Жезус.

За разлика от срещата на "Санкт Якоб Парк, този път "Базел" не се смути и с дълги подавания намираше начин да стига до наказателното поле на противника. Така в 17-та минута се стигна до изравнителен гол, който бе дело на Мохамед Елионуси.

"Манчестър Сити" имаше невероятно голямо превъзходство при владеенето на топката, но головите положения бяха по равно. Тази картина продължи и през второто полувреме, а в пасовете си играчите на домакините въобще не държаха непременно да се стига до удар към вратата.

При една от редките си контри в 72-та минута Мохамед Елионуси пусна хитър пас между двама човека към Михаел Ланг в наказателното поле и той от малък ъгъл изненада вратаря Браво за 1-2.

До края отговор от "Сити" не последва и тимът на Гуардиола записа първата си загуба на свой терен от началото на сезона. Въпреки това разочарованието му едва ли е голямо, тъй като "небесно-сините" отиват на 1/4-финал, където пропуснаха да се класират миналата година по това време.