на живо

Бейзбол по време на код "Червено"

Валери Генов разказва най-интересните истории от света на спорта през изминалата седмица

Бейзбол по време на код "Червено"

Червено небе, като от филм! Не, в Калифорния не снимат нова многомилионна холивудска продукция. Причината за интересния цвят на небето са бушуващите пожари в САЩ. Огненият ад продължава от няколко дни, като взе най-малко 24 жертви. Десетки други са в неизвестност.

В такава обстановка живеят в западните щати и дори... играят бейзбол.

"Сан Франциско Джайнтс" посрещнаха на своя стадион "Сиатъл Маринърс", докато небето беше керемиденочервено. Това не попречи на домакините да победят. Кадрите от града обаче са наистина впечатляващи. Един от малцината присъстващи по трибуните (срещите се играят без публика като предпазна мярка срещу коронавирус) казва, че е пристигнал на стадион "Оръкъл Парк" с бяла шапка, а след мача тя е била покрита с червена пепел.

Борбата с огнената стихия продължава отвъд Океана.

Снимка: Instagram

В Европа обаче вълненията са около... живота на Кристиано Роналдо. Всеки, който следи отблизо кариерата на футболната звезда на "Ювентус" се е питал с какво се храни, за да продължава да бъде в такава отлична форма. Оказва се, че от началото на годината за това се грижи диетологът Джорджо Бароне. Той е на разположение на Роналдо 24 часа на ден, като го следва дори по време на ваканциите му.

А една от тайните им е в... плодовете. Откакто португалецът следва съветите на специалиста, в менюто му присъства огромно количество сезонни плодове.