на живо

Бенфика излъга Клуб Америка с дузпи (ВИДЕО)

В редовното време срещата завърши 0:0

Getty Images

Бенфика победи Клуб Америка с 4:3 след изпълнение на дузпи в среща от International Champions Cup, играна на легендарния стадион "Ацтека". Мачът завърши 0:0 в редовното време.

Португалският тим загуби с 1:2 от Ню Йорк Ред Булс в неделя, изигравайки изключително слаб мач, а сега представянето на „орлите” не бе по-различно.

Бенфика бе по-добрият тим в началото на срещата, но въпреки това не стигна до чисто голово положение. Все пак в 16-тата минута защитникът на Клуб Америка Вентура Алварадо извърши нарушение в наказателното поле на своя тим и Бенфика получи възможност да изпълни дузпа. Жонас застана зад топката, но вратарят Муньос отрази удара му. До края на мача двата тима отправиха едва 3 точни удара към противниковата врата, всички те на сметката на "червените".

Шампионите на Португалия бяха с човек повече в последните 20 минути на двубоя, тъй като Хил Бурон от Клуб Америка получи директен червен картон, но не съумяха да се възползват от предимството си.

Мексиканците, макар и с 10 човека, не спираха да създават проблеми на португалската отбрана с опасните си контраатаки, но до гол не се стигна.

Така спорът се реши с дузпи, спечелени от Бенфика с 4:3. За победителите точни бяха Кристанте, Самарис, Нуно Сантос и Джонатан Родригес. Само полузащитникът Николас Гайтан не отбеляза. Мартинес и Росел пък пропуснаха за Клуб Америка.