на живо

ПСЖ спечели трофей, спирайки победния ход на Манчестър Юнайтед (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Шампионите на Франция триумфираха в International Champions Cup

Отборът на Пари Сен Жермен победи Манчестър Юнайтед с 2:0 и си осигури титлата от най-големия от трите турнира на International Champions Cup, който се провежда в Северна Америка и Европа. Успехът бе постигнат с попадения на Блейз Матуиди и Златан Ибрахимович през първото полувреме, а така парижани събраха актив от 10 точки в класирането. Толкова има и Ню Йорк Ред Булс, а головата разлика на двата тима също е еднаква (+5). ПСЖ обаче има едно вкарано попадение повече от американците, 10 срещу 9, и това е причината да заеме еднолично първото място.

Срещата с "червените дяволи", които можеха да спечелят турнира при победа, се игра пред повече от 60 хил. зрители на един от най-старите стадиони в САЩ - "Солджър Фийлд" в Чикаго.

Юнайтед бе далеч по-добрият отбор до 25', когато обаче французите поведоха с гол на Матуиди, който завърши чудесна контраатака на своя тим. Асистенцията бе на Лукас Моура. След попадението ПСЖ подобри играта си в защита и намери противодействие на фланговите нападения на съперника. В 34' преднината беше удвоена, след като Златан Ибрахимович отбеляза третия си гол в турнира от близка дистанция.

Шведският нападател постоянно създаваше затруднения на защитниците на "червените дяволи" със своето движение по терена, което често му даваше възможност да действа свободно в центъра на игрището.

След почивката темпото на мача спадна, а с това дойде и липсата на интересни ситуации. Наставниците на двата отбора, Лоран Блан и Луис Ван Гаал, направиха много промени в съставите си, но и те не спомогнаха за промяна на резултата.

Така Юнайтед допусна първата си загуба по време на лятната си подготовка, след като в предишните три мача победи Америка, Сан Хосе и Барселона. На 8-ми август английският гранд открива сезона във висшата лига с домакинство на Тотнъм.

ПСЖ завърши надпреварата с три победи и една загуба след изпълнение на дузпи. Още след два дни, на 1-ви август, Ибрахимович и компания се изправят срещу Олимпик (Лион) в мач за Суперкупата на Франция. За втори път в историята двубоят за трофея ще се играе в канадския град Монреал.