на живо

Бербатов и Фиго си поделят Балъков за шоуто на 14 юни (ВИДЕО)

Мачът в София ще покаже лицето ни пред Европа. Нека напълним стадиона, призова Архитектът на Златното поколение

Бербатов и Фиго си поделят Балъков за шоуто на 14 юни (ВИДЕО)

Красимир Балъков ще бъде част от звездната селекция на Димитър Бербатов за грандиозния сблъсък срещу отбора на Луиш Фиго на 14 юни в София. Двубоят ще бъде предаван пряко по bTV Action от 18 ч.

Пред bTV Балъков разкри, че наскоро се е видял с Фиго в Португалия, а той е изявил желание бившият футболист на "Спортинг" Лисабон и "Щутгарт" да изиграе едно полувреме за неговия тим в благотворителната среща.

"Преди една седмица бях в Португалия, видях се с Луиш Фиго. Той изяви желание едно полувреме да играя и към него. Не знам как ще се разберат Митко и Луиш. Аз ще се подготвя по най-добрия начин пък нека те двамата се разберат", каза Балъков.

При визитата си в София Фиго се изказа изключително ласкаво по адрес на Балъков и Стоичков, като ги определи за "едни от най-великите футболисти, с които някога е играл."

"На мача с Ицо (б.ред. - юбилея по случай 50-годишнината на Христо Стоичков) имах лошия късмет да не бъда напълно здрав и играх едно полувреме. Надявам се сега да се подготвя още по-добре и пред един пълен стадион да зарадваме още веднъж зрителите. Не съм вече на 30 години, така че обещах на Митко да бъда в топ форма.

Сърцатият плеймейкър подкани родните привърженици да напълнят трибуните на "Васил Левски" на 14 юни: "Призовавам феновете да напълнят стадиона, защото мачът няма да бъде само в България. Той ще бъде навсякъде по света. За мен е гордост и уважение, че ще мога да участвам още един път в такова събитие. То ще покаже лицето на българския футбол и изобщо на българското общество пред цяла Европа. Нека да покажем пред Европа, че сме влезли в нея", добави Балъков.

Архитектът на Златното ни футболно поколение, което се класира на четвърто място на световното в САЩ през 1994 г. отново ще си партнира с Христо Стоичков, със Стилиян Петров, Мартин Петров и бившите съотборници на Бербатов в "Манчестър Юнайтед" - Райън Гигс, Неманя Видич, Патрис Евра, Едвин ван дер Сар, Пол Скоулс и Гари Невил