на живо

Бербатов пред завръщане във Висшата лига

Българинът искан от Астън Вила по препоръка на Стилиян Петров

Getty Images

Бившият български национал Димитър Бербатов, преминал през отборите на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм, е много близо до завръщане в английската Висша лига с Астън Вила, твърди електронното издание на вестник "Съндей експрес".

Нападателят е свободен агент, след като беше освободен от френския футболен клуб Монако през лятото.

Мениджърът на бирмингамците Тим Шерууд иска да подсили нападението на тима след раздялата с белгиеца Кристиян Бентеке, като той вижда идеалния заместник на головата машина в лицето на Бербатов, пише "Съндей експрес". Според изданието, лично бившият капитан на Вила и любимец на феновете Стилиян Петров е препоръчал Бербатов на ръководството на тима.

"Стилиян го познава много добре. Той знае, че Бербатов е футболист от най-висока класа и също така вярва, че той е точният човек за атаката на Вила. Те се нуждаят от голаджия след трансфера на Бентеке в Ливърпул, а в момента във Висшата лига няма опитни играчи, които да са на разположение", твърди източникът на изданието.

Източникът на "Дейли експрес" допълва, че Бербатов има оферти от германския Вердер Бремен и от турския Анталияспор, но желанието на нападателя е да играе в Англия. И след като той отхвърли офертата на Борнемут, тази на Астън Вила ще бъде единствената.