на живо

Бербатов сменя Милик в "Наполи"?

"Гадзета дело Спорт" препоръчва българина за заместник на поляка

Вирусът ФИФА повали неприятно "Наполи". Аркадиуш Милик полужи тежка контузия в световната квалификация с Дания, спечелена с 3:2. Нападателят ще отсъства от терените между 4 и 6 месеца след частично разкъсване на кръстни връзки на лявото коляно.

Полякът е основна фигура в състава на Маурицио Сари  и сега пред неаполитанците има два варианта - да се променят позииците на някои играчи или да се вземе свободен агент. Авторитетното италианско издание "Гадзета дело Спорт" предлага три имена за потенциален заместник на Милик, който е без договор. Едно от тях е на Димитър Бербатов. Другите двама са Мирослав Клозе и Пабло Освалдо. Според италианските журналисти Бербатов пасва в профила на нападател на "Наполи".

Другият вариант пред кандидата за титлата в Серия А е да се изчака до зимния трансферен прозорец и тогава да се действа по привличането на футболист. До тогава да се разчита единствено на Маноло Габиадини и в определени случаи на "фалшива" деветка в лицето на Мертенс, Кайехон или Инсинье. Това обаче може да бъде твърде рисков ход. Имайки предвид факта, че "Наполи" вече изостава с 4т от лидера "Ювентус" и има битки в Шампионската лига, то всичко трябва да бъде преценено до последния детайл.

През лятото "Наполи" се раздели с Гонсало Игуаин, поел посока "Ювентус", а желанието за покупка на Леонардо Паволети остана за друг път. Сега на ход е Аурелио де Лаурентис.