на живо

Бербатов - треньор на "животинския" си отбор със Зидан, Меси и Роналдо (ВИДЕО)

Бившият футболист използва детски играчки, за да подреди най-добрите 11 на терена

Lap.bg

Какво прави Димитър Бербатов в условия на социална изолация? Мечтае да бъде треньор на най-добрия отбор, съставен само от истински футболни... "животни".

В социалните мрежи бившият футболист разкри кои са най-добрите 11 негови колеги, които би включил в своя "дрийм тийм". 

Специална помощ той получи от дъщерите си - Деа и Елиа, които му предоставиха за тази задача... играчките си.

Схемата на отбора на Бербо е 4-3-3, а условието е в тима му да попадат само футболисти, с които или срещу които е играл през знаменитата си кариера.

Очаквано в титулярния състав попадат Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Но нито един от тях не е капитан! Тази чест е запазена за друг футболен магьосник. Кой е той? Вижте:

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

My all time XI football players Players i played with or against And having fun while doing it

Публикация, споделена от Dimitar Berbatov (@berbo9) на

Вратар: "Птицата" Едвин ван дер Сар - Когато си разпери ръцете, той покрива цялата врата. Когато играех срещу "Юнайтед" с "Тотнъм", винаги си мислех: "Възможно ли е да вкарам? Не съм сигурен!". Това ме тормозеше, което хич не е добре, когато си нападател. Когато преминах в "Юнайтед", всички бяхме много спокойни и сигурни, защото Ван дер Сар беше на врата.

Десен бек: "Пантерата" Хавиер Санети - Той е невероятен! Когато с "Юнайтед" играх срещу "Интер", той тичаше цял ден нагоре-надолу. Той е умен, интелигентен, винаги помага на своите съотборници, ако се налага. Той е истински капитан. Кошмар е да играеш срещу него.

Ляв бек: "Пантерата" Роберто Карлош - Същият като Санети. Нагоре-надолу по игрището. Никога не спираше! Когато с "Байерн" Леверкузен играхме срещу "Реал" Мадрид, не исках да минавам през неговата зона, защото беше невероятен! По-нисък е от мен, знае как да се позиционира, да ти вземе топката и да я даде на съотборниците си.

Централен защитник: "Кучето" Рио Фърдинанд - Той беше невероятен защитник - много бърз, много силен, много интелигентен. Рядко преследваше някой, но и не беше нужно. Беше умен, винаги наблюдаваше, знаеше къде се намираш, къде ще отиде топката и за това беше там. Страхотно беше да играя с него, да делим една съблекалня. Седеше до мен, смеехме се, но когато излезехме на терена, той беше животно!

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Централен защитник: "Носорогът" Неманя Видич - Сигурно се досетихте. Моят сръбски брат! Хора, той правеше всичко за отбора, за своите съотборници. Залагаше тялото и главата си. Също така беше много интелигентен и много, много силен. Повярвайте, нямаше как да го бутнете. Той риташе всички, без значение кой се изправи на пътя му. След мач идваше без един зъб, с кръв по лицето. "Вида, какво стана?",  "Нищо!". Според мен той е един от най-добрите на неговата позиция.

Дефанзивен халф: "Паякът" Серхио Бускетс - Един от най-добрите на тази позиция. Сякаш имаше 10 крака! Беше навсякъде, където трябва да е. Взимаше топката в точния момент и я подаваше напред. Проста работа - 1-2 докосвания и пас, 1-2 докосвания, пас. Обичам да го гледам как играе. Той е невероятен! Страхотен играч.

Полузащитник: "Шавиеста" Шави и Андрес Иниеста - Не мога да ги разделя. Изберете сами кой да остане. За мен те са футболни богове! Начинът, по който играят, по който се позиционират, това, че намират перфектното място на терена между двете линии и подават перфектно... Мразех да играя срещу тях, защото никога не може да им отмъкнеш топката. Но обожавах да ги гледам. Не са високи, на са гиганти!

Снимка: БГНЕС

Полузащитник: "Кралят на джунглата" Зинедин Зидан - Единственият! Няма какво да кажа! Думите не стигат! Един от най-добрите за всички времена. Беше невероятен. Мозък, пасове, въображение, визия. Когато с "Леверкузен" играхме срещу "Реал" на финала на Шампионската лига и той вкара един от най-красивите голове, бях зад него. Видях как лети топката, която ритна с ляв крак и си помислих... гол! За мен той е капитан на отбора ми, защото е страхотен.

Нападател: "Козата" (На английски GOAT - най-добрият за всички времена - б.а.) Лионел Меси - Кой друг?! Това, което казах за Зидан, важи и за него. Всички в моя отбор са страхотни, но трябва да му признаем на Меси, че рядко се виждат играчи като него. И когато се появи такъв, трябва да се изправим на крака, да го аплодираме, да гледаме и, ако можем, да се учим. Всеки път, когато съм играл срещу него, губехме, а той вкарваше. За това е велик и е в моя отбор.

Нападател: "Другата коза" Кристиано Роналдо - Също като Меси. Имал съм привилегия да играя и тренирам с него за година в "Юнайтед" и винаги казвам на младите играчи, че, ако искат да са като него, трябва да тренират усилено, да са фокусирани, да бъдат професионалисти, защото той винаги е вярвал, че ще стане един от най-добрите в историята и сега е такъв. Той оставаше след тренировка, идваше първи, тръгваше си последен, плуваше, ходеше във фитнеса... Всичко, за да стане още по-добър. По време на мач беше невероятен. За мен той е един от най-добрите и дори сега продължава да стана все по-добър. 

Снимка: uefa.com

Централен нападател: "Тигърът" Роналдо - Феноменът! Силата, финеса, техниката, дрибъла около защитниците, головете, триковете. Някои от триковете, които играчите правят днес - той постави основите им. Когато с "Леверкуен" играхме срещу "Реал" много исках фланелката му, но се срамувах. Много го уважавах и накарах съотборник да отиде да я вземе. Това е единственият път, в който съм разменял фланелката си. Израснах с Ван Бастен и Алън Шийрър, но, когато видях как играе Роналдо, си казах, че това е нещо различно. Той трябва да се споменава заедно с Меси и Роналдо.

Треньор: Димитър Бербатов - Кой ще бъде достатъчно интелигентен, подготвен и добре изглеждащ, за да бъде треньор на тези играчи? Те всички знаят как да играят, но някой трябва да знае как да говори с тях. За това поставям себе си. Защото няма място за мен в отбора. Ще си седя и само ще гледам.

bTV призовава: останете си вкъщи!