на живо

"Берое" с добър резултат преди реванша с ХИК

"Заралии" завършиха 1:1 у дома срещу финладския тим

Lap.bg

"Берое" и ХИК Хелзинки завършиха 1:1 в първи мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа, игран в Стара Загора.

Головете отбелязаха Алфредо Морелос за гостите в 38-ата минута и Веселин Пенев за домакините в 49-ата минута.

В шестата минута финландците можеха да открият резултата, но ударът от фаул на левия бранител Тайе Тайво по чудо не попадна във вратата на Благой Макенджиев.

В следващите минути играта бе равностойна и в 20-ата минута хубав далечен удар на Кохей Като бе избит в корнер от вратаря на ХИК Томас Дене.

В 37-ата минута "Берое" допусна груба грешка в защита. Атому Танака се измъкна зад гърба на защитата на домакините и стреля, но ударът му бе спасен от Благой Макенджиев. При добавката обаче Алфредо Морелос не сбърка и изведе финландците напред в резултата.
Секунди преди последния сигнал за първата част Том можеше да изравни, но стреля покрай лявата греда на Дене.

"Берое" започна много по-активно втората част и в 49-ата минута старозагорци изравниха.

Неманя Милисавлевич центира от фаул към границата на вратарското поле. Последва разбъркване, от което се възползва Веселин Пенев, който с плътен удар от няколко метра не остави шансове на Дене за 1:1.

Иво Иванов пропусна отличен шанс да вкара втори гол за "Берое" в 56-ата минута, но ударът му с глава бе спасен ефектно от финландския вратар. Идентична ситуация имаше и пред вратата на тима от Стара Загора шест минути по-късно, когато голмайсторът Морелос бе оставен непокрит, но ударът му с глава попадна право в ръцете на Макенджиев.

В 78-ата минута новото попълнение на тима Радослав Кирилов открадна топката след разсеяна игра в отбрана на гостите от ХИК, но силният му удар с десния крак премина покрай вратата.

Старши треньорът на "Берое" Александър Димитров продължава да смята, че ХИК е напълно преодолим отбор: 

„ХИК е напълно преодолим отбор. Не искам да се изхвърлям, не искам гръмки заглавия, но ще отидем там, за да ги победим. Въпреки че те играят 16-и кръг и са много добре сработени и се виждат добри взаимовръзки в отбора им. Финландците са отбор от добра средна европейска класа”, допълни още старши треньорът на “зелените”, каза Димитров.