на живо

Без изненади в Бистрица, победа за "Славия"

"Белите" поглеждат към Лига Европа след успех с 2:1 над "Витоша"

Lap.bg

"Славия" ще участва в баражите за класиране в Лига Европа. Това стана ясно след победата на "белите" с 2:1 при гостуването на "Витоша" в среща от 30-ия кръг в Първа професионална лига.

В 12-ата минута на двубоя в Бистрица "славистите" вече имаха аванс. Галин Иванов изведе Ивайло Димитров на голова позиция и реализатор номер 1 на отбора през настоящия сезон не сбърка за 1:0. Димитров има 11 попадения за първенство и общо 14 във всички турнири през кампанията. 

Две минути по-късно удар на Галин Иванов беше спасен от вратаря на символичните домакини Николай Георгиев.

До края на първата част "Славия" контролираше умело събитията на терена, а един път капитанът Георги Петков се намеси след удар на Стефан Христов.

След почивката "белите" отново бяха по-активни и в 53-ата минута логичното отново се случи. Галин Иванов беше изведен от Костадин Велков в наказателното поле, крилото опита да продължи топката към Димитров, а защитата на "Витоша" не изчисти добре топката и тя се върна към Иванов, който с лекота реализира за 2:0.

В последвалите минути Ивайло Димитров на два пъти и Иван Минчев пропуснаха да реализират нов гол във вратата на домакините.

В 84-ата минута оставеният непокрит в наказателното поле Орлин Старокин отблизо вкара почетния гол в полза на отбора от Бистрица.

След тази победа "Славия" има актив от 40 точки на първо място в група "А" на втората осмица в Първа лига.

Тагове:

@