на живо

Сензационна победа на "Лас Палмас"

"Атлетико" Мадрид се класира за четвъртфинал за Купата, въпреки загубата

Сензационна победа с 3:2 в реванша от осминафиналите за Купата на Краля постигна отборът на "Лас Палмас" при гостуването си на "Атлетико" Мадрид.

След загубата с 0:2 в първия мач гостите стигнаха до успеха най-вече защото играчите на "Атлетико" тотално подцениха ситуациите в своето наказателно поле в последните 4-5 минути на срещата.

В реванша през първото полувреме голове нямаше, а след почивката с гол на Гризман домакините поведоха в 49-ата минута на мача. В 57-ата минута Ливая изравни, но в 61- та минута Корея отново даде преднина на "Атлетико" - 2:1.

Така интрига в мача сякаш вече нямаше, но тотална липса на концентрация и доста непрофесионален подход в отбрана на защитата на отбора домакин доведе до пълен обрат в резултата между 89-тата и 92-ата минута на мача. Тогава Ливая вкара втория си гол и изравни за 2:2, а в добавеното време на срещата Матео Гарсия дори донесе победата на гостите.

Въпреки това, с общ резултат 4:3 от двата мача  "Атлетико",  стана първия четвъртфиналист в турнира за Купата. Странния развой на последните минути на мача е накарал доста хора, прогнозирали крайния изход от двубоя в Мадрид, да си скъсат фишовете.