на живо

Без победител в славянското дерби на Евро 2016

Чехия - Хърватия 2:2

Getty Images

Чехия и Хърватия не излъчиха победител в славянското дерби в групите на Евро 2016 във Франция. След здрава битка, много единоборства и драматично прекъсване на мача, резултатът е 2:2, а "шахматистите" само могат да съжаляват за изпусната победа, след като 15 минути преди края на мача водеха с 2:0.

Снимка: Getty Images

Двата отбора се вкопчиха в здрава битка още от първата минута.

Около средата на първото полувреме хърватите започнаха да пресират съперника в неговата половина, но Петър Чех бе непоклатим под рамката на своята врата.

Логиката възтържествува в 37-ата минута, когато Милан Бадел намери по перфектен начин Иван Перишич, който с добре насочен удар не остави никакви шансове на вратаря на Арсенал. „Шахматистите” поведоха с 1:0.

Футболистите на Анте Чачич имаха още една сериозна възможност за попадение преди почивката, но Вида и Чорлука си попречиха в решителния момент и топката мина покрай гредата.

Чехите се опитаха да наваксат изоставането си веднага след подновяването на играта, но плахите им опити не затрудниха Субашич.

„Шахматистите” почти решиха срещата в своя полза в 59-ата минута, когато халфът на Барселона Иван Ракитич прехвърли по елегантен начин Чех. 2:0 за Хърватия.

Снимка: Getty Images

И точно, когато всичко в мача изглеждаше решено, символичните домакини се върнаха в двубоя. Включването на резервата Милан Шкода се оказа брилянтен ход от страна на треньорския щаб.

Шкода отбеляза с глава за 1:2 след центриране на лидера на тима Томас Росицки.

Малко преди края срещата бе прекъсната. Фенове на Хърватия започнаха да хвърлят факли по терена, след което полетяха и бомбички, едната от които падна опасно близо до едно от служебните лица на мача.

Снимка: Getty Images

След подновяването на играта чехите се втурнаха в нападение. Това даде желания резултат и в 3-ата минута на добавеното време те получиха право да изпълнят дузпа.

Точен от бялата точка бе друга „златна” резерва- Томаш Несид. Равенство 2:2.

Футболистите на Върба можеха да направят пълен обрат в мача, но пропуснаха да отбележат при последната си възможност.

По този начин преди изиграването на мача между Испания и Турция, Хърватия е начело в четвърта група с 4 точки, а Чехия е на трета позиция с 1.

Снимка: Getty Images