на живо

Без право на грешка по пътя към върха

Националният отбор по футбол излиза срещу Кипър в мач от Лигата на нациите

Lap.bg

Националният отбор по футбол излиза срещу Кипър днес (16 ноември) в мач от петия кръг на груповата фаза на Лигата на нациите, а целта е само една - изразителна победа!

Само трите точки от острова на Афродита ще донесат така желаното първо място на момчетата на Петър Хубчев. А лидерската позиция в групата на най-новия турнир на УЕФА носи големи предимства - преместване в по-силната втора дивизия от следващия сезон и най-важното - допълнителен шанс за класиране на европейското първенство пред 2020 г.

Мачът срещу Кипър със сигурност няма да е лесен! Двата отбора вече изиграха една среща пред българска публика. В средата на октомври "лъвовете" победиха съперниците си с 2:1, но трябваше да изминат 60 минути, за да успеят да вкарат гол, а след това да постигнат и важния обрат.

Снимка: Lap.bg

Петър Хубчев ще трябва да се справя без основния си вратар - контузения Пламен Илиев. Вместо него под рамката на вратата най-вероятно ще застане ветеранът Георги Петков. Голмайсторът от предишния мач с Кипър - Кирил Десподов, има разтежение и също отпадна от групата.

Ситуацията в групата е следната - България и Норвегия имат еднакъв брой точки, по 9 точки. "Лъвовете" обаче имат по-лоша голова разлика, за това и броят на попаденията в противниковата врата ще бъде важен, както и последните мачове. Момчетата на Петър Хубчев ще завършат участието си в четворката срещу Словения на 19 ноември.

Снимка: Lap.bg