на живо

Безкомпромисен "Тренто" разби "Падуа" и е на полуфинал

Тимът ще се изправи срещу Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" на полуфиналите

legavolley.it

"Тренто" е третият полуфиналист в италианското първенство. Играчите на Анджело Лоренцети се наложиха над "Падуа" с 3:0 гейма (25:18, 25:23, 25:17) и с 2:1 победи спечелиха своя четвъртфинален плейоф.

В спор за място на финала "Тренто" ще се изправи срещу Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова".

Най-резултатен в срещата беше Урош Ковачевич с 16 точки, който поради контузия пропусна втората среща между двата тима. 14 и 12 точки добавиха съответно Аарън Ръсел и Лука Ветори.

За отбора на "Падуа" най-резултатен беше Торес, който се отчете с 13.

Снимка: legavolley.it

Домакините диктуваха темпото от самото началото на срещата, повеждайки бързо с 9:5 след блок-аут на Ковачевич и грешка на Ясин Луати. Лука Ветори с атака по късия диагонал и след това успешен блок срещу Райнли Барнс увеличи предимството на 7 точки. Веднага след това канадецът Барнс направи ас и успешен пайп, намаляйки на 3 при 12:15. Бързата атака през центъра се оказа оръжие, което гостите така и не успяха да разгадаят. Именно този аспект от играта беше решаващ за спечелването на първия гейм с 25:18.

Втората част беше по-равностойна, като след ас на Луати "Падуа" дори поведе с 9:7. Равенството светкавично бе възстановено от Лука Ветори след директна точка от начален удар. Чак при 19-ата точка разликата стана 2 пункта, което бе достатъчно за трентинци и те поведоха с 2:0 след 25:23.

Снимка: legavolley.it

Освободени от напрежението, играчите на Анджело Лоренцети диктуваха изцяло случващото се на полето. Асове на Ветори, Лисинац и Ковачевич осигуриха предимство от 5 точки, които впоследствие се увеличиха на 8. "Тренто" затвори частта и мача след 25:18 и продължи напред в първенството към полуфиналите.

В полуфиналната фаза се играе до 3 победи, а първият сблъсък между "Тренто" и "Лубе Чивитанова" с Цветан Соколов в редиците си е насрочен за вторник, 16 април. Срещата ще бъде излъчена в ефира на bTV Media Group.