на живо

Безплатен вход за баскетбол в София

"Лукойл Академик" отваря вратите на зала "Универсиада" за реванша в Шампионската лига

Безплатен вход за феновете на баскетбола в София. Идеята е на ръководството на носителя на титлата на България "Лукойл Академик". От там обявиха, че пускат безплатен вход за реванша срещу "Бенфика" от квалификациите на Шампионската лига. Срещата е от 18:30 часа във вторник (26-ти септември) в зала "Универсиада".

Всеки желаещ да гледа мача, който може да прати "студентите" в третия кръг на турнира ще бъде допуснат в трибуните без да бъде таксуван. Единственото условие за малолетни зрители е те да бъдат с придружител - родител или треньор в залата.

Баскетболистите на "Лукойл Академик" спечелиха гостуването си в Лисабон с 91:82 и очакват ответния двубой с аванс от 9 точки. Според регламента, напред продължава този отбор, който постигне две победи в серията или който има по-добра точкова разлика, ако двата тима са си разменили по един успех.

Този сезон шампионите на България привлякоха за треньор известния израелец Шарон Друкер, който има във визитката си трофеи като купата на УЛЕБ и тази в ЕвроЧалъндж на ФИБА. Освен това, в състава от лятото насам бяха привлечени седем нови баскетболисти, между тях петима американци.

Тагове: