на живо

Безупречен "Манчестър" Юнайтед при завръщането си в Шампионската лига (ВИДЕО)

"Червените дяволи" нямаха никакви проблеми у дома срещу "Базел"

Getty Images/Guliver Photos

"Манчестър" Юнайтед започна с победа участието си в Група 1 на Шампионската лига. "Червените дяволи" се завърнаха в турнира, след като пропуснаха миналия сезон, печелейки убедително с 3:0 срещу "Базел" на "Олд Трафорд". Това бе първият успех на английския тим в най-престижния клубен турнир от 3 ноември, 2015 година. "Юнайтед" също така вече няма поражение в 10 поредни домакински двубоя от надпреварата.

В началните етапи на срещата Хенрих Мхитарян пропусна две чисти голови положения за домакините. Пол Погба пък бе заменен принудително в 19-ата минута, поради разтежение. Неговото място зае Маруан Фелайни, който 16 минути по-късно даде преднина на своя тим. Белгиецът засече с глава перфектно центриране на Ашли Йънг, отбелязвайки втория си гол за сезона във всички турнири.

"Червените дяволи" удвоиха аванса си малко след почивката. В 53-ата минута Ромелу Лукаку се пребори с двама от централните защитници на швейцарския шампион и прати топката във вратата с глава. Асистенцията бе дело на Дейли Блинд. За белгийския нападател това е първо попадение в Шампионската лига и общо шесто с екипа на новия си тим от началото на сезона.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Последният гол за тима на Жозе Моуриньо бе дело на Маркъс Рашфорд. Той се появи в игра в 77-ата минута и само 7 по-късно записа името си сред голмайсторите. 19-годишният талант бе точен в четвърти от последните пет мача за клубния си тим и националния отбор на Англия.

Манчестър "Юнайтед" надигра "Базел" за първи път в три срещи между двата тима на "Олд Трафорд" от сезон 2002/03 насам.

"Червено-сините" от Швейцария нямат победа вече в 9 поредни срещи от европейските клубни турнири, а във втория кръг на 27 септември приемат "Бенфика". ЦСКА Москва пък ще бъде домакин на "червените дяволи".