на живо

БФС няма "план Б" за "А" група без Левски и ЦСКА (ВИДЕО)

Изпълкомът на БФС проведе заседание следобед

bTV

БФС вече утвърди структурата на юношеските първенства за следващия сезон 2015/2016, като ще се организират три първенства според възрастовите групи. Това са U19 (юноши старша възраст), U17 (юноши младша възраст) и U15 (деца).Първенството при най-големите U19 ще бъде разделено на две групи- Източна и Западна, докато 17-годишните ще играят в единна лига, както е и до момента. Детските групи пък ще бъдат четири,отново на регионален принцип.
Футболната ни централа няма план Б без Левски и ЦСКА в А група и се надява, че това няма да се случи. Но президентът Михайлов припомни, че дори и Глазгоу Рейнджърс е бил изпратен в четвърта дивизия и това е част от оздравителната програма за клуба.
"Аз съм станал голям вратар, защото съм играл в Левски и защото съм играл срещу ЦСКА. Но нямаме план Б без тях, а да имаме, той ще бъде трагичен. Тези два клуба са с доста проблеми.Проблемите няма да се решат за 1 ден, но се надявам, че ще се оправят постепенно. Изпълкомът обаче няма как да влияе на това решение, защото това е в приоритета на Лицензионната комисия, която е на финансова издръжка на УЕФА. Ако има отказан лиценз, клубът има право да обжалва пред Апелативна комисия към Лицензионната. Ние направихме каквото трябва- организирахме семинар с европейски лектори. Бяха поканени всички отбори и от А група, и от Б група. Запознаха се, получиха си инструкции и документи. Вече от тях зависи да си свършат работата, обясни президентът на футболния съюз.
Бившият вратар вече е провел разговори с министъра на спорта Красен Кралев, като целта е била да се регулира това постоянно афиширане за прехвърляне и подаряване на акции от собственици на други лица. "Трябва да има контрол и яснота кой какво контролира в
клубовете. И съответно кой носи отговорността, завърши началникът, който днес получи поздравления за преизбирането си в изпълкома на УЕФА за втори пореден мандат.

Изпълкомът обсъди и предложение, от следващия сезон клубовете да бъдат задължени да пускат на терена един български, млад играч /до 21 години/ във всеки мач.

Ето какво каза Борислав Михайлов пред медиите, след заседанието на Изпълкома: