на живо

БФС разглеждал казуса с "Черно море". Само от ЦСКА взели отношение (ВИДЕО)

Варненци все още нямат официална позиция. Данни за нарушаване на правилата също няма

На 24 май 2019 г. - в деня на решаващите титлата мачове, се появиха първите публикации за шестима изгонени титуляри на "Черно море". Като причина в медиите беше изтъкнато съмнение за симулативна игра в мача срещу ЦСКА.

Ден по-късно ръководството на Българския футболен съюз нарежда на Комисията по етика и феърплей да се заеме със случая. От там се свързват с двата замесени клуба със запитване по случая. 

"На този етап от БФС са отправили запитване към двата отбора какво е тяхното мнение по този въпрос. Ние бяхме сезирани от пресата, от журналистите. Изпратихме по едно писмо-запитване. Това може да направим", каза пред bTV председателят на Комисията по етика и феърплей - ген. Васил Василев.

Снимка: Lap.bg

Отговор в централа изпращат само от ЦСКА. От "Черно море" и до ден днешен официално становище липсва. Няма и официална информация от там, а Комисията се информира от медийните публикации. 

"Не знам какъв полиграф е правен, нямам изследванията при нас. Те пък трябва да имат някаква стойност, за да се вземе отношение. Не мога да кажа нищо повече, единствено можем да гадаем. МВР не се е занимавало с полиграф. Обвинения не мога да отправям към нито един от двата отбора, тъй като нямам доказателства и ще бъде смешно", заяви Василев.

Той не мисли, че този случай компрометира първенството и честната игра в него по някакъв начин. Комисията по Етика и феърплей е получавала официални сигнали за уредени мачове само във връзка с "Верея". След тях тимът беше изваден от елитната група и в момента има аматьорски статут. 

"Всичко трябва да се докаже, но на този етап нямаме данни, на които да стъпим", завърши Василев.