на живо

Бивши гимнастички: Не искаме кървави медали

Анастасия Киссе и Моника Симеонова с остра критика към отбора и федерацията

bTV

Две от бившите художествени гимнастички от националния отбор - Анастасия Киссе и Моника Симеонова, критикуваха остро решението на ансамбъла и федерацията по художествена гимнастика да продължи участието си на Европейското първенство, въпреки инцидента с Цветелина Стоянова.

Във вторник състезателката от ансамбъла направи опит за самоубийство, часове след като съотборничките ѝ заминаха за състезанието в Израел. На мястото на Стоянова замина резервата Любомира Казанова.

Според ръководството на федерацията и треньорите, решението Цвети да не участва в състезанието е лично нейно.

Анастасия Киссе отправи критика към щаба в социалните мрежи по-рано, като упрекът ѝ беше насочен към "великата госпожа": „Главното е, че нейните гимнастички от нейния клуб са там, затова дайте да забравим за Цвети до понеделник, за да мине Европейското първенство. Долно е. Но всеки ще си плати за думите си“, написа тя.

Днес Киссе и Моника Симеонова бяха категорични пред bTV, че животът на Цветелина е по-важен от състезанието и отборът трябва да е до нея, а не в Израел.

Какво още казаха двете бивши гимнастички пред кореспондента на bTV в Бургас - Елена Танева, и кой носи вина за психическото състояние на състезателките, според двете грации, вижте утре сутрин в предаването "Тази събота".