на живо

Благой Иванов - Багата: Готвих се за двубоя с Рама 8 месеца (ВИДЕО)

Емоционална изповед на Стоян Саладинов разчувства шампиона

Световният шампион по MMA в тежка категория говори пред български медии за първи път, след като спечели титлата. Благой Иванов, който провежда подготовката си в Америка, победи канадеца Смелиньо Рама в началото на юни, а през октомври ще защитатава титлата си срещу представителя на Съединените щати Дерек Мемен, известен с прозвището Пещерния човек.

"Доста време се подготвях за самия мач. 8 месеца преди това знаех, че ще се бия за световна титла, знаех и противника си. Разучавахме го достатъчно, за да направим и правилната тактика. Беше най-важно в самия мач да имам късмет, всичко да протече нормално тактически и да изпълня своята игра", разкри Иванов за шампионската си среща.

"Имаше малко напрежение, но това ми даде достатъчно сили да се подготвя още по-добре за този мач.", разказа Багата за подготовката си в Канада.

"Самият президент Рей Сефо дойде след мача и ме поздрави. Беше доста доволен. Веднага след това ми предложиха да защитавам титлата си, което е добре за мен, защото ще подържам една форма и няма да имам голямо прекъсване между срещите си."

Иванов разкри, че успехът му е отворил вратата и за други българи, занимаващи се с MMA.

Какво още каза българският ММА боец, можете да видите във видеото:

На пресконференцията присъства и треньорът Стоян Саладинов, който разказа емоционална случка от времето, когато Иванов се бореше за живота си, след като бе намушкан в столично заведение.