на живо

200 чепеларци ще подкрепят Радо Янков в Банско

Община Чепеларе осигури безплатен автобус за желаещите да гледат състезанията

Lap.bg

Близо 200 души от Чепеларе ще бъдат в Банско, за да подкрепят своя любимец Радослав Янков по време на стартовете му за Световната купа по сноуборд.

Близки, приятели, съотборници и съграждани се надяват да видят как празнуващият днес 28-мия си рожден ден Янков триумфира за втори път на родна земя.

Надпреварата започва с първия от двата паралелни гигантски слалома. Миналата година българинът спечели първия паралелен гигантски слалом и завърши на второ място във втория.

Община Чепеларе осигури безплатен автобус за желаещите да гледат състезанието "на живо" в Банско, а много родопчани си направиха резервации в зимния курорт месеци преди състезанието. Сред публиката са и кметът на Чепеларе Славка Чакърова и нейните заместници.

От местната управа са подготвили торта, с която да изненадат своя шампион.

Освен Радослав Янков, на пистите умения със световния елит ще премерят и още други двама чепеларци. Това са Станислав Вангелов и Димитър Ганичев. При жените ще се състезава Теодора Пенчева, която в последния момент спечели квота за зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг, които стартират на 9 февруари.