на живо

Боб Аръм: Няма да има мач Джошуа - Фюри, защото Кобрата ще нокаутира шампиона

Промоутърът вярва, че ще организира двубой между двамата си клиенти - Пулев и Циганския крал

Промоутърът на Кубрат Пулев и Тайсън Фюри - Боб Аръм, опроверга твърденията, че почти е постигната договорка за британски сблъсък в тежка категория между Циганския крал и Антъни Джошуа.

Основателят на "Топ Ранк" смята, че двубой между Фюри и Джошуа никога няма да има, тъй като Кобрата ще нокаутира шампиона в мача за пояса на Международната боксова федерация (IBF) на 20 юни в Лондон. 

Преди няколко дни агентът на Джошуа - Еди Хърн, заяви, че преговаря с колегата си за обединителен двубой на всички пояси между двамата британци. Аръм обаче отрече.

"Фюри - Джошуа никога няма да се случи. Пулев ще нокаутира Джошуа, така че защо да обсъждам с Еди (б. ред. - Хърн), когото много обичам, битка Джошуа - Фюри?", заяви Аръм пред boxingscene.com.

"Смятам, че Пулев ще победи и след това ще преговарям със себе за двубой Пулев - Фюри. Нека да съм пределно ясен, аз съм ко-промоутър на Тайсън, а Франк Уорън е другият му ко-промоутър. Не бих обсъждал битка с Еди без участието на Франк. Франк дори никога не е разговарял с Еди", добави легендарният мениджър.

"Джошуа беше на върха, когато беше нокаутиран от Анди Руис, който проведе почти всичките си битки с нас, така че ние знаем колко добър е той и колко не е. Фактът, че Джошуа беше нокаутиран, би трябвало да прозвучи като алармен звън. Битката, в която трябваше да си върне коланите, не я броя, защото Анди не можеше да се контролира, не тренираше и влезе в двубоя прекалено дебел. Дори тогава Джошуа не влезе в размяна с него, той го надигра. Пулев е много по-добър от Анди Руис", добави Боб Аръм.