на живо

Бойко Борисов: Нека феновете на ЦСКА си стиснат ръцете

"ЦСКА не е кой да е клуб", каза премиерът в "Тази сутрин"

Министър председателят на България Бойко Борисов коментира темата "ЦСКА" в предаването "Тази сутрин". Той призова "червената" общност в България да се обедини.

"Когато взеха Купата на България и дефилираха из София с автобус с нея, аз там виждах само Гриша Ганчев, не видях друг. Представете си обратния вариант. Те са спечелили всичките тези успехи в това трудно за тях време, а пък изведнъж идват други да играят вместо тях, на този стадион", каза Борисов във връзка с решението на Министерството на младежта и спорта да развали договорите за концесия на ПФК ЦСКА АД.

"Държавата сега дава 10 млн. за волейбола, за провеждането на световното първенство. Таксите са такива. За ЦСКА, ако има законов начин, не 11 млн., и 20 да са необходими, бих настоял пред колегите да вземем такова решение, защото ЦСКА не е кой да е клуб. Аз съм левскар, но ЦСКА са постигнали най-много", каза премиерът.

"Гриша Ганчев е пръв приятел с Татяна Дончева и сега ме обвиняват, че точно на тях съм го дал. Аз не съм го дал. Видях с очите си, че тези хора бяха на трибуните, публиката на тях им пляскаше и им викаше. Ако бях направил обратното, щяхте да ми зададете обратния въпрос", уточни Борисов.

Преди гостуването на премиера, пред сградата на bTV той беше посрещнат от фенове на ЦСКА-София, които му благодариха за решението на Министерство на младежта и спорта да развали договора за концесия на стадион "Българска армия" и спортната база "Панчарево".