на живо

Бойко Борисов пожела успех на Кобрата

Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за титлите в тежка категория след няколко часа

Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

Министър-председателят на България Бойко Борисов се присъедини към групата на известните българи, които пожелаха успех на Кубрат Пулев в мача му срещу Антъни Джошуа. Това вече направиха футболната легенда Христо Стоичков и носителят на 11 поредни световни титли в плувния маратон - Петър Стойчев.

Борисов използва социалните мрежи, за да напише "Кубрат Пулев, успех и с Бога напред!". 

Българският боксьор ще се опита да спечели 4 от петте световни титли в тежка категория - на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF), както и на Международната боксова организация (IBO). Те са притежание на британеца Антъни Джошуа, а мачът между двамата започва след няколко часа в зала "Уембли" в Лондон. 

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

Това е трети път, в който Пулев ще се опита да застане на световния връх в бокса. Той загуби мача си с Владимир Кличко през 2014 г. През 2017 г. имаше възможност отново да се изправи срещу Джошуа, но се отказа заради тежка контузия дни преди мача.

Срещата се провежда във Великобритания, където правителството разхлаби мерките за ограничение на разпространението на коронавирус. В залата ще могат да присъстват 1000 души, а билетите бяха разпродадени за секунди.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing