на живо

Бонева: Имах нужда точно от този медал

Българката триумфира с титлата на 25 м пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Баку

bTV

Антоанета Бонева, която в събота за първи път в кариерата си триумфира с титлата на 25 метра пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Баку е убедена, че този златен медал ще й даде нужната увереност преди олимпийските игри в Рио де Жанейро.

"Преди олимпиадата имах нужда точно този медал да взема на малокалибреното оръжие, тъй като аз не знаех, но в сайта на световната федерация прочетох, че това са ми 14 финала, от които само златният медал ми липсва. Този финал нещо не ми пасваше до сега, дано от тук нататък вече сме намерили формулата", каза Бонева след постигнатия успех.

Състезателката по спортна стрелба, която ще ни представлява на започващите на 5 август в Рио де Жанейро олимпийски игри, ще продължи подготовката си в Сърбия. Като част от тренировъчния й лагер Бонева ще участва на състезание в Нови Сад. 

"Ако си направим всичко както сме го замислили, ако подготовка протече по план всичко ще бъде изпълнено", завърши сребърната медалистка от европейското първенство в Дьор (Унгария).