на живо

Боровец открива ски сезона в събота

В петък ще има безплатно нощно каране от 18:00 часа

Боровец открива ски сезона на 23 декември (събота), a най-нетърпеливите приятели на белите спортове ще имат възможността да се насладят на безплатно нощно каране още в петък.

Зимата в първия планински курорт на Балканите най-накрая дойде с отрицателни температури и позволи пистите да бъдат обработени перфектно. Затова в събота, 23 декември, в 8:30 часа, на долна станция на седалковия лифт "Ястребец експрес", легендата на българските ски Петър Попангелов и децата от ски и сноуборд клубовете на Самоков, ще пуснат символично първа седалка в курорта. Ще скъсат банера Borovets is Open с пожелание за успешен сезон, чудесно време и незабравими часове по пистите.

Най-нетърпеливите скиори и сноубордисти ще имат възможност да карат още в петък вечерта. Нощното каране на 22 декември, петък, ще е безплатно и ще даде шанс на феновете на снежните спортове да се пуснат първи по пистите в ски зона "Ситняково". То ще започне както обикновено, в 18:00 часа, а последно качване от долна станция на лифт "Мартинови бараки" ще е в 21:30 часа. Гостите на курорта ще могат да карат без пари по Ситняковски път, писти "Мартинови бараки" 1, 2, 3 и 4, "Рила", "Иглика" и "Ротата" и да ползват лифтове "Мартинови бараки" и влекове "Рила", "Иглика" и "Ротата".

След застудяването през последните дни от "Бороспорт" произведоха достатъчно изкуствен сняг и осигуриха стабилна основа на пистите, която гарантира отлични трасета през целия сезон. Естественият снеговалеж също помогна и от Боровец вече могат да зарадват приятелите на белите спортове с новината, че отварят цялата ски зона с безупречни трасета.

В събота през целия ден в курорта ще има музика, а инструкторите от ски училище "Бороспорт" ще дават безплатни уроци за начинаещи пред хотел "Рила" (след предварително записване в офиса на ски училище "Бороспорт" пред хотел "Рила" от 8:00 до 10:00 часа). В 17:45 ч. на писта "Мартинови бараки 2" ще започне традиционното факлено шоу на инструкторите от ски училищата в Боровец, с което ще бъде сложено началото на един настина незабравим зимен сезон.

На първи спускания ще могат да се радват и фрирайдърите, като обаче специално за тях от "Бороспорт" предупреждават, че снежната покривка на места е все още доста тънка и трябва да бъдат особено внимателни.