на живо

"Ботев" Пловдив с декларация покрай преговорите със Зингаревич

Руският бизнесмен иска 60% от акциите на клуба

Lap.bg

"Ботев" Пловдив излезе с официална декларация покрай преговорите с руския милиардер Антон Зингаревич, който иска да придобие 60% от акциите на клуба. Повод за съобщението на "жълто-черните" са медийните спекулации за бъдещето на "Ботев" и такива от спортно-технически характер.

Декларацията на "Ботев" Пловдив:

Уважаеми Ботевисти,

Искаме да Ви информираме, че покрай преговорите, които се водят с кандидат-инвеститора г-н Зингаревич, напоследък забелязваме, че в някои медии и сайтове се публикуват неверни информации относно бъдещето на Клуба. И по-специално информации от спортно-техническо естество.

Категорично заявяваме, че публикуваните информации не отговарят на истината!

Всичко, което предстои да се случи, ще Ви бъде съобщено на официална пресконференция след окончателно приключване на преговорите.

Снимка: Lap.bg

През уикенда Сдружение ПФК "Ботев" взе принципно решение за прехвърляне на мажоритарен пакет акции на компания на руския предприемач. Това стана след гласуване, проведено между членовете на Сдружението с призив да одобрят, или отхвърлят анблок четирите отправени изисквания: придобиване на 60% от акциите, договор за ексклузивно използване на емблемата за срока на договора, сключване на договор за осигуряване на съгласие за участие на ПФК "Ботев" АД в първенството, както и недопускане на представител на Сдружението в Съвета на директорите.

По-голямата част от членовете гласуваха в подкрепа на започване на преговори при поставените условия.

Снимка: Lap.bg

За началото на януари е планирано Общо събрание на Сдружението, на което членовете да гласуват условията по договореното прехвърляне, а за 8 януари е свикано Общо събрание на "Ботев" Пловдив АД, на което ще бъде избран нов Съвет на директорите.

Сдружение ПФК "Ботев" Пловдив придоби над 60% от акциите на "жълто-черните", след като Георги Самуилов им ги предостави в началото на настоящия сезон. Този ход не стабилизира финансовото състояние на клуба и "Ботев" продължава да е в тежка криза и на ръба на оцеляването.

Снимка: skysports.com

Синът на руския олигарх Борис Зингаревич - Антон, заяви желание да се превърне в новия финансов благодетел на отбора от Пловдив в началото на декември. Той вече проведе няколко срещи - с феновете и кмета Здравко Димитров. Зингаревич-младши има опит с футболни клубове, като в периода 2012-2014 г. беше собственик на английския "Рединг".