на живо

Ботев (Враца) е близо до намиране на спонсор

Това заяви кметът на града Калин Каменов

Намиращият се във Северозападна "В" група тим на Ботев (Враца) е съвсем близо до намирането на нов спонсор.

Новината съобщи кметът на града Калин Каменов, който се надява след Общото събрание на сдружението с нестопанска цел да оглави Управителния съвет на клуба.

„Имам желание за това. Тогава ще обявя името на новия спонсор, който ще отделя толкова средства за клуба, колкото и общината. Това ще е гаранция за финансовата стабилност на отбора през следващите години. Част от парите ще отиват за покриване на дълговете и се надявам в края на моя мандат Ботев почти да няма такива, да е с добра финансова дисциплина и с харчове, които кореспондират с възможностите му. В същото време заплатите в клуба да са реални, за да не се стига до ситуация като сега, когато в края на годината треньорите има да получават по няколко възнаграждения. Отборът няма да се приоритезира от никой, защото той не е нито на Николай Иванов, нито на Калин Каменов, нито на който и да е бъдещ кмет, а е на врачани“, каза кметът на Враца. 

Снимка: zovnews.com

Според него Ботев Враца е бил употребен, а играчите - излъгани. "До края на седмицата ще приключи одитът в клуба. Той не е бил проверяван през последните 4 г.“, заяви Каменов пред местни медии. 

„Влизащите в ОФК Ботев в началото на всяка година 300 000 лв. от общината са се изчерпвали до месец април и след това отборът се е издържал странно, без ясен финансов поток, с откъслечни дарения от фирми и граждани. Клубът е харчел повече, отколкото е имал. Това е довело до сегашното му финансово състояние и дългове от близо 1 000 000 лв. През последните седмици се видях с доста фенове и спомоществователи и не малка част от тях ми препоръчаха да закрием настоящето дружество, да фалираме отбора и да започнем на чисто. Това обаче не е справедливо нито към феновете, нито към длъжниците в лицето на държавата, футболисти, осъдили клуба, пожарната, полицията, медицински лица, фирми-консултанти и др. Не смятам, че трябва да показваме, че сме нередовен платец. Напротив, нужно е да имаме програма за оздравяване на отбора, да покажем, че може да управляваме добре процесите си“, коментира още Каменов.Според него Ботев скоро ще има ново спортно-техническо ръководство и нов треньорски екип.

 

Ботев има бъдеще и въпреки тежкото му предфалитно състояние е с шанс да бъде оздравен и да участва активно в борбата за промоция в „Б“ група, като същевременно инвестира средства за подобряване на базата, защото двете тренировчни игрища са срам и унижение за нашата школа. Не може децата да играят на картофени ниви, а футболисти да взимат по 2 000 – 3 000 лв. заплати. Надявам се от новата година да започнем работа в много по-спокойно и регулирана среда, с ясни правила, а отборът да акумулира приходи. От свободния вход за срещите са пропуснати средно по 3 000 лв. на мач, което е недопустимо при сегашното финансово състояние на клуба“, завърши Калин Каменов.