на живо

"Ботев" започва в Лига Европа от първия предварителен кръг

Жребият е на 19 юни

Lap.bg

Носителят на Купата на България за 2017 година "Ботев" Пловдив ще започне участието си в Лига Европа от първия предварителен кръг. До това се стигна заради новите правила на УЕФА. Според тях победителите в турнира за Купата на България на страните от 27 до 55 място в ранглистата ще започнат от първия предварителен кръг, показа проверка. 

България е на 29-о място и попада в тази група. Другите два български тима в този турнир също ще стартират от първия кръг.

За разлика от тях "Лудогорец" ще започне участието си в Шампионската лига от втория предварителен кръг. Жребият за евротурнирите ще се тегли на 19 юни, а първите мачове са на 29 юни и 6 юли.

Това най-вероятно ще доведе до променя в подготовката на "канарчетата", които знаеха, че започват от втория предварителен кръг и планираха началото на подготовката си за 12 юни.

"Ботев" е сред поставените отбори. Евентуални негови противници в първия предварителен кръг за Лига Европа могат да бъдат "Партизани" Тирана, "Ружомберок", "Корк Сити", "Динамо" Батуми, "Нова Горица", "Пюник" Ереван, "Шамрок Роувърс".