на живо

Божинов герой за Партизан

Спаси "гробарите" от срамна загуба

Валери Божинов измъкна своя Партизан от срамна загуба при гостуването на последния в сръбското първенство Рад (Белград). Българският нападател вкара и двата гола за своя тим при равенството 2:2. Голмайсторът се разписа в 73-ата и 84-ата минута и донесе точката за „гробарите”.

Двубоят започна ужасяващо за гостите, които още в петата минута изпуснаха дузпа. Това беше шестия наказател удар, който пропускат играчите на Партизан през този сезон.

В 38-ата минута домакините поведоха след гол от фаул. Капитанът на Рад Тринич се разписа след мощен шут от 25 метра, а в 60-ата Денич удвои след удар с глава.

Веднага след това Божинов се появи в игра и се оказа „златната” смяна за Друлович. Българинът реализира 10-ото и 11-ото си попадение в първенството и вече изостава само на два гола от звездата на Цървена звезда Уго Виейра, който води при голмайсторите с 13. Другият българин в състава на Партизан Иван Бандаловски записа пълни 90 минути.

След равенството Партизан остава на пета позиция в класирането с 33 точки и изоставане от цели 26 точки от лидера Цървена звезда.