на живо

Божинов: Офертите няма да дойдат, докато си пия кафето. Ще работя за тях

"Левски" е сред вариантите за нов клуб на българския нападател, който напусна "Лозана"

БГНЕС

Валери Божинов заяви, че ще работи здраво, за да получи оферти от нов отбор, като не изключи да се завърне в "Левски". Нападателят напусна "Лозанта" преди ден, след като разтрогна по взаимно съгласие, а в следващите дни ще поддържа форма със "сините".

"Офертите не идват просто така, докато седиш вкъщи и си пиеш кафето. Тях трябва да ги заслужиш. Президентът на "Левски" ми позволи да тренирам с отбора. Там в момента треньор е Делио Роси, който познавам от "Лече". Знам и италиански. Може би през януари ще говорим дали ще играя", заяви Божинов за италианската "Евроспорт".

Именно под ръководството на Роси българският нападател направи дебют в мъжкия футбол в "Лече".

Божинов разясни, че няма обяснения защо от "Лозана" са определили 5-месечния му престой в клуба като провал.

"Треньорът на "Лозана" ми звънеше буквално всеки ден и аз приех офертата, защото исках да играя в Европа. Самият отбор обаче не взе много футболисти, а повечето от момчетата в настоящия състав нямат нужния опит за елитната дивизия и останахме назад в класирането. Виждаха ме като техния спасител, но аз не мога да направя каквото и да било без отбор около мен. Освен това, на стадиона имаше не повече от хиляда зрители дори и след победата ни срещу Базел", добави 31-годишният нападател.

"Лозана" беше 13-ия клуб в кариерата на Божинов.