на живо

Божинов с отменен гол при загуба на Партизан (ВИДЕО)

"Гробарите" се свлякоха на 4-то място във временното класиране

Гол на българския нападател Валери Божинов беше отменен при загубата на Партизан с 2:3 при гостуването на Войводина в мач от петия кръг на сръбското футболно първенство.

Божинов започна като титуляр и в 50-ата минута прати топката в мрежата след подаване на Андрия Живкович в наказателното поле. Резултатът трябваше да стане 2:2, но попадените беше отменено заради спорна засада.

Българинът, който получи и жълт картон, имаше още един отличен шанс да изравни пет минути по-късно, но пропусна от чиста позиция.

В последствие Огниен Ожегович направи 3:1 за домакините в 62-ата минута, а три минути по-късно Божинов беше заменен от Саша Илич. Преди това Войводина беше повел с две бързи попадения в първия четвърт час на Мирко Иванич и Александър Станиславлевич.
Абубакар Умару намали на 2:3 в 68-ата минута с втория си гол в мача, но малко по-късно Дарко Брашанац получи втори жълт и червен картон след необмислено нарушение дълбоко в половината на съперника, а възпитаниците на Златомир Загорчич нямаха проблеми да удържат аванса си с човек повече.

Лидер във временното класиране е Явор Иваница с 12 точки, пред Цървена звезда с 11 точки, Войводина с 10 точки и Партизан с 9 точки.