на живо

Братя Пулеви вдъхновяват децата да преодоляват трудности (ВИДЕО)

Малчуганите нямат търпение да видят любимците си в "Арена Армеец"

bTV

Голямата мечта на българския боксьор Кубрат Пулев - мач на родна земя, ще се осъществи на 3 декември. Тогава най-добрият ни представител на професионални ринг ще излезе в столичната зала "Арена Армеец" срещу Нигерийския кошмар Самуел Питър.

Очаква се съоръжението да побере повече от 14 000 почитатели на Кобрата, които да го подкрепят в постигането на 24-тата победа в кариерата. Най-нетърпеливи за събитието обаче си остават десетките деца, юноши и аматьори, които тренират в залата, която братята Тервел и Кубрат Пулеви откриха преди година.

Именно успехите на именитите български боксьори са и сред основните причини за голяма част от децата да тренират бокс.

"След като мачовете могат да бъдат на Българска земя, децата могат да дойдат, да видят, да се докоснат до едно истинско зрелище. За тях ще бъде вдъхновяващо", каза специално пред bTV Тервел Пулев.

Снимка: bTV

"Спортът е трудност, която трябва да преодолееш, да научиш някакви знания, да станеш по-добър в нещо. В този процес има и страдание. Трябва да преминеш болката, мускулната треска. Едни деца, които са свикнали да стоят на таблети, на смартфони, много трудно го заменят с болката в залата и умората", категоричен е Тервел.

Снимка: bTV

13-та победа с нокаут ли е целта пред Кубрат за мача на 3 декември?

"В такива мачове е много по-важно да играеш на сигурно и рискът да е много преценен. В разговори с Кубрат научих, че това е неговият урок от двубоя с Кличко", коментира пред Иван Боянов бронзовият медалист от Лондон 2012. 

Братята Пулеви са категорични, че освен силните емоции на ринга, те успяват да постигнат и още нещо за феновете си.

"Спортистите са хора, които могат да обединяват. Те са благородни, не го правят с някаква користна цел, а със сърце", завърши Тервел Пулев.