на живо

Бразилците в "Шахтьор" молят страната си за помощ (ВИДЕО)

Жуниор Мораес и съотборниците му бягат от ужаса на войната в Украйна

Бразилските звезди на футболния "Шахтьор" Донецк отправиха отчаяна молба за помощ към родината си. Ужасени от войната, 14 играчи и техните семейства разпространиха видео в социалните мрежи с апел за съдействие да напуснат пределите на Украйна.

От днес страната се намира във военно положение, а местното футболно първенство е преустановено.

"Здравейте, хора, тук сме се събрали футболисти на "Шахтьор" и "Динамо" заедно с нашите семейства. Границите и въздушният трафик са затворени. Не знаем как да напуснем страната. Молим правителството на Бразилия за подкрепа и помощ.", казва Марлон от "Шахтьор".

Марлон, както и 12 негови съотборници - Витао, Исмаили, Додо, Винисиус Тобиас, Маркос Антонио, Майкон, Алан Патрик, Давид Нерес, Тете, Педриньо и любимецът на феновете на ЦСКА - Жуниор Мораес, в момента са настанени в хотел в Киев. Заедно с тях е и Витиньо от "Динамо" Киев.

"Ситуацията е отчайваща. Моля те да разпространиш това видео, за да може то да стигне до правителството. Границите са затворени, банките също. Няма гориво, ще има недостиг на храна и пари. Събрани сме тук в очакване на план за напускане на Украйна", написал Мораес на бразилския журналист Артур Кезада.