на живо

Британец грабна титлата в Салвадор (ВИДЕО)

Андрю триумфира на световните финали по Street Style футбол в Бразилия

Англия спечели световната титла по футбол. Разбира се, няма как да става дума за истинския трофей, но все пак в следващите две години островната държава ще бъде горд носител на трофея от световното първенство по Street Style футбол. Това стана възможно, поради страхотните умения на англичанина Андрю, който бе изключително креативен във всичките си двубои и заслужено триумфира в петото издание на турнира, който се проведе в центъра на бразилския град Салвадор.

На финала Андрю спечели битката с аржентинеца Чарли, но и двамата показаха умения, достойни за първото място. По пътя към трофея англичанинът елиминира последователно колумбиеца Бойка, мексиканеца Ел Пантера и местния фаворит Педриньо. Така Андрю отне титлата от миналогодишния шампион Жимон Скалски, който отпадна на 1/4-финалите.

Проливен дъжд провали планираното провеждане на финалите на открита сцена, но въпреки това около 2000 души наблюдаваха решителните сблъсъци на резервната площадка, както и на видео стена. Надпреварата при момичетата също беше много интересна. Шампионка стана французойката Мелани, която победи унгарката Кити. Следващото издание на турнира е планирано за 2016-а година.

В Салвадор участие взе и родният шампион Денис Димитров, който отпадна в груповата фаза.