на живо

bTV се включва в благотворителен турнир

Футболна надпревара в София ще събира средства за обученията по иновативно лечение на диабета на сдружение "Култура без граници"

bTV

Футболният отбор на bTV се включва в седмия традиционен благотворителен турнир на "Асоциацията на българските фенклубове на чуждестранни отбори", който ще се проведе този уикенд в София.

В тазгодишния издание на шампионата ще участват 16 отбора, а социалната кауза е събиране на средства за обученията по иновативно лечение на диабета на сдружение "Култура без граници".

Мачовете са на 10 и 11 юни на терените на "Спортна София" в Зона Б5 (ул. Българска морава 2), а до терените по традиция ще има урна за дарения от зрители и гости.

Тимът на bTV е в група с фенклубовете на "Рома" и "Челси", както и "ЧСИ 841". 

В благотворителната надпревара участват още фенклубовете на "Интер", "Манчестър Юнайтед", "Ювентус", "Галатасарай" и класиралите се с "уайлд кард" "Отбор на надеждата" и "ДиаЕвро".

През 2015 и 2016 г. Асоциацията подкрепи сдруженията с нестопанска цел "Аутизъм днес", "Зачатие" и "Деца с онкохематологични заболявания".

В рамките на турнира ще се проведе Детска шампионска лига за най-малките фенове на европейските грандове, селектирани от официалните фенклубове на съответните отбори. Проектът за малчуганите е заслуга на Асоциацията на феновете и "Детска Футболна Академия – Комета", в партньорство със Столична община като част от програмата "София - Европейска столица на спорта 2018 г.", с подкрепата на фондация "Вълшебен свят" на Ник Левентис.

За победителя е предвидена специална купа, а за призьорите на първите три места – медали.

Благотворително се включва и Българска Асоциация Мини Футбол, чиито съдии ще следят стриктно за спазване на правилата. Шампионите и в двата турнира ще са ясни в неделя, 11 юни, малко след 15:00 часа, когато ще се проведе и официалното награждаване.