на живо

Цар спаси "Олимпик" Марсилия (ВИДЕО)

Тимът на Андре Вилаш-Боаш направи 1:1 с "Рен"

Getty Images

"Олимпик" Марсилия завърши наравно 1:1 с "Рен" у дома в последна среща от 8-ия кръг на френската Лига 1. Така тимът на Андре Вилаш-Боаш удължи серията си без поражение в първенството на 7 мача (3 победи и 4 равенства).

Марсилци губеха с 0:1 на почивката, след като Мбайе Нианг се разписа в 19', но измъкнаха точката в 52' с попадение на хърватския защитник Дуе Чалета-Цар, който засече с глава центриране от корнер на Буна Сар.

До края на срещата Сар и Дарио Бенедето не успяха да отбележат в 82', а три по-късно капитанът на "Олимпик" Стийв Манданда направи великолепно двойно спасяване, с което спря влезлия като резерва Адриен Уну. Колегата му Едуард Менди също бе на висота при опасен удар на Бенедето.

В крайна сметка в една вечер, в която "Велодром" отдаде почит на великия си голмайстор - шведа Гунар Андерсoн (169 попадения), починал преди 50 години само на 41, настоящият водещ реализатор на тима - Дарио Бенедето, не се разписа. Така той вече няма попадение в три шампионатни срещи. От началото на сезона аржентинецът е с 4 гола на сметката си.

След равенството "Олимпик" Марсилия се изкачи до петата позиция с актив от 13 точки, докато "Рен" заема осмата с 12. В следващия кръг марсилци гостуват на "Амиен", докато "Рен" приема "Реймс".

Тагове:

лига 1