на живо

"Чакането свърши!": Волейболният ЦСКА приветства нов спонсор

"Червените" са се прицелили в изграждане на база и развитие на школата

Lap.bg

Волейболният ЦСКА обяви сътрудничество с нов спонсор. "Червените" ще си сътрудничат с компанията в областта на възобновяемите източници.

Основната цел на ръководството на тима и на новия спонсор е изграждане и модернизиране на спортната база. 

"Чакането свърши. Търпението си заслужаваше. Дойде времето да обявим стратегически партньор в ЦСКА. Това е фирма "Сънотех" със собственик и управител Калоян Величков, с чиято подкрепа ще започнем възраждането на нашия клуб. В тяхно лице се надявам да намерим дългосрочен партньор, с който мечтата на всички нас, на всички фенове, да се реализира колкото се може по-бързо", каза президентът и треньор на мъжкия отбор на ЦСКА Александър Попов.

Снимка: Lap.bg

29-кратнте шампиони на България са в тежко финансово състояние, след оттеглянето на предишния спонсор. Попов дори се съгласи за кратко да бъде треньор на "Хебър" Пазарджик и изведе тима до шампионската титла.

"Заедно започваме да работим по два фундамента в спортния клуб - материалната ни база и детско-юношеската школа. Ще дойде време и за бъдещите успехи на представителните ни клубове - мъже и жени. Съвсем скоро, много по-бързо, отколкото на наши съперници през годините е коствало, ще се върнем там, където всички очакваме да бъдем", добави той.

Снимка: Lap.bg

Вариантите за модернизиране на материалната база на тима са два - строеж на терена на настоящата база, където се намира "Васил Симов", или да се търси друго място. За целта предстоят разговори с министерството на спорта. От ЦСКА посочиха, че не е изключено да се работи и по двата варианта едновременно.

Преди няколко месеца бившият спортен министър Красен Кралев заяви, че на мястото на комплекс "Червено знаме", част от който е зала "Васил Симов", ще бъде построен нов комплекс за 120 млн. евро. 

Тагове:

ЦСКА волейбол