на живо

Историческо! "Шериф" превзе "Бернабеу" в последната минута (ВИДЕО)

Шокираща издънка за "Реал" Мадрид в Шампионската лига

Историческо! "Шериф" превзе "Бернабеу" в последната минута (ВИДЕО)

"Шериф" продължава да пише история! Молдовският тим поднесе голямата изненада във втория кръг от груповата фаза на Шампионската лига, побеждавайки с 2:1 като гост 13-кратния носител на трофея "Реал" Мадрид.

Така, след 2:0 над "Шахтьор" Донецк на старта, дебютант започна с два поредни успеха за първи път от сезон 2016/17, когато същото постигна английският "Лестър".

На "Сантиаго Бернабеу" в испанската столица гостите поведоха в 25' чрез Джасурбек Яхшибоев, след което се бранеха геройски до 65', когато Карим Бензема изравни от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Винисиус. Френският национал изпълни наказателен удар в Шампионската лига за първи път в кариерата си.

Снимка: Getty Images

С попадението 33-годишният Бензема стана четвъртият най-резултатен в историята на турнира, като вече има 72 - едно повече от клубната легенда Раул. Пред него са Роберт Левандовски (73), Лионел Меси (120) и Кристиано Роналдо (135).

След като възстанови равенството "Реал" притисна "Шериф", но направи куп пропуски. Отборът от Тираспол се възползва при една контраатака и нанесе съкрушителния си удар в 90' със страхотен гол на Себастиeн Тил. Той стана първият играч от Люксембург, разписвал се в най-престижния клубен турнир.

Снимка: Getty Images

По този начин "Шериф" оглави група 4 с пълен актив от 6 точки, следван от "Реал" с 3 точки. "Интер" и "Шахтьор" са съответно трети и четвърти с по точка.

С победата "Шериф" удължи серия си на 16 двубоя без поражение във всички турнири - 13 победи и 3 равенства.

Снимка: Getty Images