на живо

Лежерен "Сити" не успя да пречупи "Спортинг" (ВИДЕО)

"Гражданите" развалиха впечатляваща серия на Гуардиола в Шампионската лига

Лежерен  "Сити" не успя да пречупи "Спортинг" (ВИДЕО)

"Манчестър Сити" направи 0:0 с гостуващия "Спортинг" Лисабон в реванша между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига.

"Гражданите" продължават напред благодарение на разгрома с 5:0 в първия двубой преди месец. Именно заради него тази вечер англичаните не включиха на скорост и не успяха да пречупят португалския гранд.

Така "Сити" за първи път не отбеляза гол в домакински мач в турнира под ръководството на Пеп Гуардиола.

Снимка: Getty Images

На своя "Етихад Стейдиъм" "Сити" започна силно, въпреки промените в стартовата единайсеторка. В 9' претенциите на домакините за дузпа бяха отхвърлени от съдийската бригада. Впоследствие Фил Фоудън бе близо до откриване на резултата в 24', вратарят Антонио Адан обаче се намеси. В 39' испанецът отрази и удар на Рахийм Стърлинг.

Втората част започна с гол на Габриел Жезус, но попадението беше отменено заради засада след намеса на системата за видеоповторения (VAR).

"Сити" намали още повече темпото и единственото положение за "гражданите" до края на мача бе неточен удар с глава на Джон Стоунс след центриране на Илкай Гюндоган от корнер във втората минута от добавените три.

Снимка: Getty Images

Любопитен момент бе вратарската смяна, която Гуардиола извърши в 73'. Ветеранът Скот Карсън влезе в игра на мястото на Едерсон, за да запише първия си мач в Шампионската лига от 2005 г. насам. Преди точно 16 години и 338 дни той дебютира за "Ливърпул" срещу "Ювентус", като тогава бе едва на 19.

36-годишният страж помогна на "Манчестър Сити" да се класира за четвъртфиналите в пети пореден сезон. "Гражданите" успяха да преодолеят тази фаза само веднъж - през миналата година, когато стигнаха до спора за трофея, загубен с 0:1 от "Челси".