на живо

"Манчестър Сити" разгроми "Арсенал" за едно полувреме

Освирквания за Месут Йозил

Reuters

Отборът на "Манчестър Сити" се върна към победите във Висшата лига, след като разгроми "Арсенал" с 3:0 като гост в дербито на кръга. "Топчиите" не създадоха никакви проблеми на шампионите, като и трите попадения паднаха преди почивката.

Кевин Де Бройне вкара два гола - във 2-ата и в 40-ата минута, а Рахим Стърлинг добави едно попадение в 15-ата.

С  този успех "небесносините" събраха 35 точки и се доближиха на четири от втория "Лестър". След седмица двата тима се изправят един срещу друг на "Етихад". 

Снимка: Reuters

Загубата оставя "Арсенал" на 10-о място с 22 точки, на седем от топ 4. "Артилеристите" имат само една победа в последните си девет двубоя във Висшата лига.

Срещата започна по възможно най-лошия начин за домакините, след като Де Бройне откри резултата още във 2-ата минута с мощен шут точно под гредата.

В 15-ата минута белгийският национал асистира за гол на Стърлинг. В 40-ата минута Фил Фоудън намери Де Бройне на чиста позиция и той се разписа за втори път.

През втората част домакините не отправиха нито един точен удар към вратата на Едерсон, а това принуди феновете да започнат да напускат местата си далеч преди последния сигнал.

Снимка: Reuters

Освирквания имаше и при смяната на Месут Йозил в 60-ата минута. Германецът реагира бурно и изрита ръкавиците си.

Преди срещата Йозил подкрепи мюсюлманска общност в Китай и разкритикува политиката на страната, което доведе до остра реакция от "Арсенал", който се дистанцира от мнението на футболиста си.

Китайската телевизия CCTV пък реши да не излъчва дербито на кръга във Висшата лига заради коментарите на Йозил в социалните мрежи.