на живо

"Манчестър Сити" потрепери, но натрупа аванс срещу "Борусия" Дортмунд

"Гражданите" спечелиха първия двубой от 1/4-финалите с 2:1

Reuters

С гол на Фил Фоудън в последните минути "Манчестър Сити" победи с 2:1 "Борусия" Дортмунд в първия мач от 1/4-финалите на Шампионската лига.

Кевин Де Бройне откри резултата в 19-ата минута за домакините, а в 84-ата минута Марко Ройс изравни, преди в 90-ата Фоудън все пак да връчи победата на англичаните.

"Гражданите" имаха тотално превъзходство във владението на топката и играха търпеливо в търсене на гола. Те откриха резултата в 19-ата минута след комбинация между Риад Марез и Кевин де Бройне.

Това бе осемнадесети пореден гол за "Сити" в Шампионската лига, откакто англичаните за последно получиха попадение в турнира. Това е и най-дългата серия от безответни голове в историята на надпреварата.

Снимка: Reuters

В 30-ата минута съдията отсъди дузпа след съприкосновение между Емре Джан и Родри, но след това се консултира с ВАР и я отмени.

Пет минути преди почивката реферът отмени гол на Джуд Белингам заради нарушение срещу Едерсон.

В 84-ата минута Марко Ройс вкара ценен гол за "жълто-черните" с майсторско отиграване с гръб към вратата и удар в долния ъгъл за 1:1. Така Ройс се превърна в първия играч, вкарал гол на "гражданите" в турнира от 788 минути насам. Тимът на Пеп Гуардиола бе в серия от 7 мача без допуснато попадение в Шампионската лига. За последно "Сити" вади топката от вратата си след гол на Луис Диас от "Порто" през октомври 2020 г. 

Снимка: Reuters

В последната минута на редовното време Де Бройне центрира към Илкай Гюндоган, а той подаде на Фил Фоудън, за когото не бе проблем да вкара отблизо за 2:1.

Реваншът е след седмица - на 14 април, като ще бъде излъчен на живо по RING от 22 ч.