на живо

ПСЖ ликува пред празните трибуни, след като зае място на четвъртфиналите

Домакините победиха с 2:0

"Пари Сен Жермен" се класира за четвъртфиналите в най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига, след като победи с 2:0 "Борусия" Дортмунд у дома. Така парижани си осигуриха участие в следващата фаза на надпреварата с общ резултат 3:2.

Срещата се изигра пред празните трибуни на "Парк де пренс". Властите във Франция забраниха на мачовете да присъстват фенове в опит да ограничат разпространението на коронавирус. В страната заразените са над 1700, а смъртните случаи - 33. 

В първия мач в Германия "Борусия" записа обрат и победа с 2:1 след два гола на Арлинг Холанд.

Снимка: Reuters

Този път обаче, дори пред празни трибуни, футболистите на ПСЖ показаха висока класа и си свърши работата още през първото полувреме.

В 29-ата минута Неймар вкара... с глава. След центриране от ъглов удар, високият едва 1,75 м бразилец беше точен в трети пореден мач за парижани в турнира. С глава обаче не беше вкарвал от 11 май 2019 г., когато се разписа във френското първенство срещу "Анже". 

Второто попадение в срещата дойде в добавеното време на първото полувреме. Хуан Бернат се ориентира най-добре в противниковото наказателно поле и пусна топката между краката на капитана на "жълто-черните" Лукаш Пишчек, а след това тя влезе във вратата на гостите. 

Снимка: Reuters

Втората част на мача не предложи атрактивни изпълнения пред двете врати. Гостите бяха по-близо до гол и евентуални продължения, което накара парижани да треперят и с дружни усилия да братя преднината си. В края на мача футболистите си спретнаха меле пред празните трибуни. То започна, след като Неймар и Емре Джан от "Борусия" Дортмунд се сдърпаха до страничната линия. Турският футболист беше изгонен с червен картон.

ПСЖ ще играе на четвъртфинал в Шампионската лига за първи път от сезон 2015/2016 насам. След това тимът отпадаше още в първата фаза на елиминациите, съответно от "Барселона", "Реал" Мадрид и "Манчестър Юнайтед".