на живо

Четири български гранда протягат ръце към Купата на България

Бургас ще бъде домакин на зрелищни волейболни сблъсъци

Lap.bg

Четири от най-силните волейболни тимове си дават среща в Бургас днес за да решат в чия витрина ще украси тази година Купата на България. Битката тази година е подплатена с участието на няколко от националните ни състезатели, които уплътняват почивката си преди мачовете на национално ниво с демонстрации на световна класа в българските зали.

След изиграването на мачовете в предварителните групи, до полуфиналите на турнира стигнаха тимовете на Монтана, Марек Юнион-Ивкони, Нефтохимик 2010 и Добруджа 07.

Снимка: Lap.bg

Монтана спечели групата в Дупница след две победи - 3:1 срещу Арда (Кърджали) и 3:0 срещу домакините Марек Юнион-Ивкони. За тима от Северозападна България играят Теодор Тодоров и Тодор Алексиев. И двамата имаха основна заслуга за доброто класиране на тима на този етап.

Снимка: Lap.bg

Топовната атака на Цветан Соколов бе една от причините за Бургас да пътува тима на Марек Юнион-Ивкони. Българският диагонал, който разкри, че е отказал солидна парична оферта от Катар, за да облече фланелката на родния си клуб, бе най-резултатен и в двете срещи на дупничани - загубата от Монтана и победата с 3:0 над Арда (Кърджали).

Снимка: Lap.bg

Нефтохимик 2010 имаше предимство да играе мачовете от груповата фаза в собствената си зала "Младост", която ще посрещне и финалите на турнира. Подкрепени от Теодор Салпаров, Николай Николов и Николай Учиков, домакините нямат загубен гейм до момента след мачове срещу Добруджа 07 и Миньор (Перник).

Снимка: Lap.bg

Волейболистите на Добруджа 07 ще бранят трофея, който спечелиха миналата година. С помощта на Светослав Гоцев и опитния Мирослав Градинаров, шампионите на България от тазгодишното издание на първенството постигнаха убедителна победа над пернишкия тим, като дори взеха гейм на 6 точки.

Полуфиналите стартират днес, като Монтана се изправя срещу Добруджа 07, а Нефтохимик 2010 играе с Марек Юнион-Ивкони.

Победителите от срещите ще спорят за трофея утре.