на живо

Чудо на олимпийския лед! Германия е на полуфинал

Бундестимът записа сензационна победа над Швеция с 4:3

Хокейният отбор на Германия ще се бори за разпределението на медалите на олимпийски игри за пръв път от 1976 г. , когато в Инсбрук печели бронзовите отличия. Немските хокеисти изненадващо надделяха в четвъртфинален двубой над фаворитите от Швеция, след като едва преди няколко дни мачът между двата отбора завърши с успех на шведите (1:0).

Първата победа на Германия над „тре кронур” на олимпийски игри дойде след продължение, като немците водеха през по-голямата част от двубоя. Кристиян Ерхоф и Марсел Ньобелс дадоха ранен аванс от 2 попадения на Бундестима още в първата третина. Антон Ландер намали изоставането на скандинавците, но Доминик Каун направи резултата 3:1. В края на редовното време шведите изравниха. Шайбата на два пъти намери пътя към вратата на германския страж, след удари на Патрик Херсли и Микаел Виркстранд.

В продължението в герой се превърна Патрик Раймер, който донесе историческия успех за Германия. Това е едва 13-та победа на Бундестима над Швеция от общо 103 мача.

След триумфа над „тре кронур” немските хокеисти ще се изправят срещу Канада. Канадците успяха да се наложат над Финландия по-рано днес с 1:0.

В другият полуфинал сили ще премерят Чехия, която отстрани отбора на САЩ (3:2) и Олимпийскиите атлети от Русия, които разгромиха Норвегия с 6:1.