на живо

ЦСКА: БФС не праща историята ни в УЕФА

Само Футболният съюз може да изиска промяната, твърдят "червените"

Ръководството на ЦСКА поиска категорично Българският футболен съюз да изпрати справка за участията на "червените" в евротурнирите от 1956 г. до днес. След като фирма близка до клуба заплати 8 млн. лева за активите и емблемата на фалиралия ПФК ЦСКА АД, отборът от стадион "Българска армия" се счита за правоприемник на историята и успехите на клуба.

За да бъде вписано това в статистиката на УЕФА обаче, от Българския футболен съюз трябва да изпратят писмо до Европейската футболна централа с такова искане. В декларация, публикувана на официалния клубен сайт, "червените" твърдят, че неколкократно са отправяли такова искане към изпълнителния директор на БФС Борислав Попов и са подсещали отговорните органи, но те все още не са изпълнили молбата им.

Ето и целия текст на декларацията:

"Уважаеми Армейци,

На 16.11.2018 година междунарoдният адвокат на клуба Първан П. Първанов получи уведомление от УЕФА относно въпроса с поместването на статистическите данни за участията на ЦСКА в европейските клубни турнири на уебсайта на УЕФА. В имейла си УЕФА посочва, че промени по профила на клубния сайт могат да бъдат направени само след техническото изпращане на съответната информация от Българския футболен съюз и инструктира адв. Първанов да се обърне за помощ към БФС. На същия ден клубът се свърза с изпълнителния директор на БФС - г-н Борислав Попов, и му предостави готовата статистическа информация, за незабавно изпращане до уебсайта на УЕФА, заедно с контактите, на които да бъде изпратен имейлът.

Оттогава, въпреки непрекъснатите подсещания от наша страна, г-н Борислав Попов отказва да изпълни своите задължения, в ущърб на нашия клуб. Въпреки че за случая своевременно беше информиран г-н Борислав Михайлов, и до днес имейлът не е изпратен. Г-н Борислав Попов не отговаря на телефонни обаждания, съобщения или имейли.

ЦСКА настоява БФС да изпълни своето задължение и да изпрати статистическата информация до сайта на УЕФА без повече забавяне. Продължаващото изписване на грешната статистическа информация за ЦСКА нанася съществени репутационни вреди на клуба и накърнява паметта на състезателите на ЦСКА, изписали славната история на клуба в европейските клубни турнири от 1956 година до днес.

С уважение,

Ръководството"

Тагове:

ЦСКА