на живо

"Лудогорец" докосва титлата, Соу пропусна дузпа

Разликата от три точки се запазва

"Лудогорец" направи важна крачка към осма поредна титла на България. "Орлите" завършиха 0:0 при гостуването си на ЦСКА и три кръга преди края на първенството разликата от три точки се запазва.

Срещата на "Българска армия" бе шанс за "червените" да се изравнят с разградчани на върха в класирането. В антигерой за домакините се превърна Али Соу, който пропусна дузпа в началото на мача.

Двубоят бе белязан от претенции за 11-метрови наказателни удари и от двата лагера.

До края на първенството за "Лудогорец" предстоят мачове с "Левски", "Ботев" Пловдив и "Черно море", а за ЦСКА - с "Берое", "Левски" и "Ботев" Пловдив. 

Домакините започнаха по-активно и още в 40-ата секунда имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Григоре, но Кабаков подмина ситуацията.

Снимка: Lap.bg

Само 5 минути по-късно обаче главният съдия показа бялата точка в полза на ЦСКА, но Али Соу стреля силно над вратата, пазена от Пламен Илиев.

Домакините бяха много агресивни през първото полувреме, а с пропуски се отчетоха Евандро и Соу.

Снимка: Lap.bg

В началото на втората част и разградчани претендираха за дузпа за игра с ръка на Малинов в наказателното поле, но Кабаков си замълча. Отборите пренесоха битката в средата на терена, а чисти голови положения липсваха и пред двете врати. В края на мача Али Соу завърши с удар добра многоходова атака на "червените", но Енисе изчисти топката в ъглов удар. 

Двата тима завършиха с по 10 души, след като в добавеното време втори жълти картони си изкараха Кристиян Малинов и Светослав Дяков.